Om Midtdjurs Traktorlager A/S

Midtdjurs Traktorlager A/S er i dag en topmoderne maskinforretning med en meget stabil og voksende kundekreds.

Der er i dag 29 trofaste medarbejdere på lønningslisten – 5 af dem er udlært i firmaet. Idémanden Søren M. Klemmensen havde ikke fantasi til at forestille sig, hvad det kunne blive til, da han i 1967 med et svendebrev som mekaniker, i baglommen etablerede Tøstrup Auto- og Maskinværksted på sin private adresse i Tøstrup. Her blev der repareret biler, traktorer og landbrugsmaskiner…. I 1970 overtog firmaet forhandlingen af de tjekkiske Zetor traktorer på Djursland og Mols. 

I 1973 var pladsen i Tøstrup ved at være for trang. Der var 4 ansatte. Søren M. Klemmensen købte derfor en landejendom mellem Nimtofte og Tøstrup. Firmaet ændrede ved samme lejlighed navn til Midtdjurs Traktorlager. Der blev fra det tidspunkt kun solgt og serviceret traktorer og landbrugsmaskiner fra firmaet.

Udviklingen gik stærkt og allerede i 1984 var der igen brug for noget mere plads. Det nuværende værksted blev bygget, og allerede året efter blev der bygget en lagerhal. Nu kunne firmaet råde over ca. 1300 kvm. under tag. Dermed havde man skabt sig de bedst tænkelige faciliteter for at yde egnens landbrugere en omfattende reparations- og vedligeholdelsesservice.

I september 1992 overtog firmaet forhandlingen af det kendte finske traktormærke Valmet.
I 1997-98 blev der gennemført en gennemgribende fornyelse med ikke mindst udvidelse af butik- og kontorarealet og et værksted til minimaskiner. Denne udvidelse og overtagelse af varelager og diverse forhandlinger, heriblandt Husqvarna, fra Firmaet Poul Bøjstrups Skov, Have og Park afdeling i Ryomgård, var med til at udvide forretningens kundekreds væsentligt.

I 2002 blev der taget det første spadestik til et generationsskifte – Firmaet blev omdannet til et A/S.

I 2005 blev pladsen igen for trang og der blev bygget til butikken og lavet et ekstra Have-Park værksted. I 2006 blev to nye salgskontorer etableret og den kolde hal blev isoleret, så værkstedet kunne udvides. Der blev også bygget en maskin- og lagerhal på ca. 1300 m2. Det samlede areal under tag er i dag små 4000 m2.

Midtdjurs Traktorlager A/S overtog pr. 10. april 2012  alle aktiviteter vedrørende Aarhus Maskincenter inklusiv en webshop. Den fysiske butik i Egå har været et servicecenter med et passende udvalg af maskiner og reservedele i godt 3 år. Juli 2015 valgte vi at samle alle aktiviterne på adressen i Nimtofte og lukke butikken i Egå.

Webshoppen www.midtdjurstraktorlager.dk er blevet en vigtig del hos Midjurs Traktorlager A/S.

Søren M. Klemmensen er direktør i Midtdjurs Traktorlager A/S og er stadig en vigtig person i den daglige drift og hans hustru Marie har i dag fortsat opgaver på kontoret samt står for den ugentlige rengøring af kontor og personalerum. Sønnerne Lars, Finn og Peter har været fast bestanddel af firmaet gennem en årrække. Ultimo 2014 blev generationsskiftet gennemført og de ejer nu hver 1/3 af firmaet. Lars blev ansat som lagerchef i 1988 - Finn kom ”hjem” i 1992 for at arbejde på værkstedet og gik i 1998 ind i salgsarbejdet af de større maskiner - Peter er udlært på værkstedet i 1992, men i 1998 ”smed han kedeldragten” og rykkede ind på lageret. Også Peters hustru Heidi er ansat i firmaet, hun står for bogholderiet og IT.

Hele idé grundlaget bag Midtdjurs Traktorlager har altid været salg af traktorer med tilhørende maskiner, og det bliver der ikke pillet ved, trods de store ændringer i landbruget. Firmaet har stadig salg af traktorer og tilhørende maskiner som primære produkter. Butikken betyder ligeledes meget for firmaet, da der sker en masse indenfor områderne skov, have og park, hvor vi har mange både private og professionelle kunder, samt ikke mindst stort salg af værktøj, arbejdsbeklædning og diverse forbrugsmaterialer til mange håndværkere. Som en naturlig opgave i vort koncept har vi eget værksted med service og stort reservedelslager i højsædet.

Velkommen hos Midtdjurs Traktorlager A/S